Google Foto’s laat je nu ook zoeken op albums

Deel dit artikel

,

geen foto beschikbaar

Ben je jezelf wel eens suf aan het zoeken naar het juiste album in Google Foto’s? Geen nood, want de zoekfunctie bevat nu ook relevante albums in de resultaten.

Google Foto’s zoeken

Google blijft maar handige updates uitbrengen voor Google Foto’s. Soms zit er een nieuwe functie bij die eigenlijk al lang in de app had moeten zitten. Zoals de mogelijkheid om te zoeken naar een specifiek album. Google wil graag dat we onze foto’s opslaan in albums, maar vervolgens krijgen we geen mogelijkheid om het juiste album weer terug te vinden. De enige oplossing was tot nu toe door je albums scrollen en de juiste te vinden. Als je nu zoekt, krijg je naast relevante foto’s echter ook bovenin de relevante albums te zien.

Als je nu zoekt, krijg je naast relevante foto’s echter ook bovenin de relevante albums te zien.

google foto's zoeken

Als je bijvoorbeeld veel hondenfoto’s hebt, dan kun je in de app laten zoeken naar foto’s waar een hond op staat. Voorheen werden enkel de foto’s in de albums herkent, maar niet een album met alleen maar hondenfoto’s. Dat is nu dus verbeterd. Hier gebruikt Google onder andere de naam van het album, locatiedata en het herkennen van objecten voor.

Google Foto’s wordt nog belangrijker, nu Google de Pixel en Pixel XL adverteert met ongelimiteerde opslagruimte van je originele fotobestanden via de clouddienst. Hoewel we niet anders verwacht hadden, zal Google dus voorlopig niet stoppen met het uitrollen van updates voor deze dienst.

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!amsterdam

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden